Donirajte

GOSTOVANJE - NOVO JUTRO 05.11.2019.

TV Pink, jutarnji program sa Sarapom i gosti predstavnici “Biroa za borbu protiv trgovine ljudima” – Maja Raković i Konstantin Belić.
Govorili su na temu novog opasnog trenda koji se širi među našim mladima a to je “Spotted-Uočen si”, koji je hit na društvenim mrežama.
Jako opasna igra, koju našu mladi ne shvataju baš ozbiljno, tako što slikaju svoje vršnjake, haštaguju ih na spotted i tražeći da ko ih prepozna napiše u objavi gde žive u koju školu idu, ime, prezime, profil na društvenim mrežama i slično.

Samim tim narušavaju u velikoj meri bezbednost jedni drugima a to su idealni okviri za predator, kriminalne grupe ili pojedince. Koji na taj način vrebaju svoje potencijalne žrtve a pritom imaju sve dostupne informacije o njihovom kretanju i lokaciji na kojoj žive. Pre svega postoji velika verovatnoća, da pored mladih, iza te vrste profila kao što je “spotted” stoje upravo kriminalne grupe ili pojedinci. Kojima se na taj način otvara čist i lagan put lako dostupnih informacija ka pronalasku potencijalnih žrtava u cilju eksploatacije bilo koje vrste.

Predstavljen je i “PRIRUČNIK-IBSSA Biroa za borbu protiv trgovine ljudima”, koji je izrađen u nameri da se članovima Biroa olakša rad i unapredi njihova saradnja u borbi protiv trgovine ljudima.

SerbiaEnglish